E-mail Hasło
» Załóż konto
» Zapomniałem hasła
Podhale
 Regiony Podhala
   gm. Bukowina Tatrz.
   gm. Nowy Targ i Szaflary
   gm. Kościelisko
   gm. Poronin
   gm. Czarny Dunajec
   gm. Biały Dunajec
   gm. Zakopane
Warto odwiedzić
Wycieczki po Podhalu
 Folklor podhalański
   Gwara góralska
   Muzyka
   Taniec
   Zwyczaje
   Strój regionalny
    Śpiewnik góralski
   Budownictwo
   Sztuka
   Pasterstwo
   Oscypek
   Ciupaga
   Górale
   Kuchnia
   Legendy
   Owczarek podhalański
 Kultura i sztuka
   Muzyka
   Malarstwo
   Rzeźba
   Literatura
   Architektura
   Artyści
 Imprezy w regionie
 Aktywny wypoczynek
    Rowery
   Taternictwo
   Speleologia
   Paralotnie
   Ski-alpinizm
   Narciarstwo
   Turystyka jaskiniowa
   Trasy biegowe
   Turystyka piesza
   Sporty wodne
Powiat Tatrzański
Aktualności
Forum dyskusyjne
Zakopane, Tatry, Podhale
E-mail
Hasło
» Załóż konto
» Zapomniałem hasła
Zakopane


zapamiętaj numer alarmowy w górach!!!
0 601 100 300
 nawigacja:  Z-ne.pl » Portal Zakopiański

Kuchnia
Golonka po baciarsku
Składniki:
1 golonka świeża
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
1/2 selera
1/2 kostki smalcu (12,5 dkg)
1/2 szklanki piwa ciemnego (karmelkowego)
papryka słodka
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Golonkę podgotować w niewielkiej ilości wody. Smalec roztopić na patelni i zrumienić pokrojoną cebulę. Podgotowaną golonkę obrać z kości i pokroić na kawałki - dać na patelnię. Dodać paprykę i dalej dusić. Jarzyny zetrzeć na tarce, dodać do golonki i dusić jeszcze około 15 minut. Dolać trochę wywaru z golonki. Gdy wszystko jest miękkie, wlać piwo karmelkowe. Doprawić majerankiem, pieprzem i solą.

«« Powrót do listy
Udostępnij     Zapisz w schowku     Drukuj       Zgłoś błąd    6220





Jeżeli znalazłeś/aś błąd, nieaktualną informację lub posiadasz materiały (teksty, zdjęcia, nagrania...), które mogą rozszerzyć zawartość tej strony i możesz je udostępnić - KLIKNIJ TU »»

ZAKOPIAŃSKI PORTAL INTERNETOWY Copyright © MATinternet s.c. - ZAKOPANE 1999-2021