Niestandardowe podejście do kuchni i mnóstwo życiowej energii docenili jurorzy 6. edycji programu „MasterChef”, popularnego kulinarnego show stacji TVN. Najlepszym kucharzem w Polsce został Mateusz Zielonka – snowboardzista pochodzący z Wrocławia. Dzięki wygranej wydał autorską książkę kucharską. Już 16 lutego, w salonie Empiku w Zakopanem będzie można zdobyć jego autograf we własnym egzemplarzu „Kuchni w stylu wolnym” (Burda Książki).
Na kartach tej apetycznej książki miłośnicy dobrej kuchni odnajdą mnóstwo nietuzinkowych pomysłów do wykorzystania podczas gotowania. „Kuchnia w stylu wolnym” jest zwieńczeniem ciężkiej pracy, która doprowadziła nowego MasterChefa do zwycięstwa. To osobista podróż Mateusza Zielonki przez smaki życia – od dzieciństwa, przez rozwój kulinarnej pasji po udział w programie. Książki wydawane przez laureatów programu cieszą się niezwykłą popularnością. Może dlatego, że nie są to zwykłe pozycje kucharskie, a raczej intymna opowieść kulinarna MasterChefa.
„MasterChef” to widowiskowe kulinarne show TVN, w którym kucharze amatorzy walczą o tytułowy laur MasterChefa oraz kontrakt na wydanie autorskiej książki kucharskiej.
16 lutego, godzina 16:00
Empik Zakopane
ul. Krupówki 11, Zakopane
|