Zapraszamy serdecznie na konferencję inauguracyjną VIII Europejskich Targów Produktów Regionalnych, która odbędzie się w dniu 11 sierpnia 2017 w Urzędzie Miasta Zakopane w sali konferencyjnej przy ul. Kościuszki 13 , Zakopane 
 Temat przewodni: Polska kultura regionalna a nowe trendy żywienia 
 
 
	12:00  rejestracja  
 
	12:30 - przywitanie gości Piotr Bąk, Starosta Tatrzański 
 
	12:45 – 13:05  - „Tradycja w działaniu - puls w przeszłości we współczesnej kulturze Podhala” 
	dr Stanisława Trebunia Staszel, Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej, 
	Kierownik Podyplomowego Studium Muzeologicznego, Uniwersytet Jagielloński Kraków 
 
	13:05 – 13:25  - Walory prozdrowotne mleka i mięsa owczego 
	dr hab. inż. Edyta Molik – Katedra Biotechnologii Zwierząt, Uniwersytet Rolniczy, Kraków 
 
	13:25 – 13:45 - Zdrowotne i żywieniowe aspekty wykorzystania mięsa jagnięcego a nowe technologie i zastosowania, autorzy - prof. dr hab. Roman Niżnikowski Wydział Nauk o Zwierzętach, Katedra Szczegółowej Hodowli Zwierząt SGGW Warszawa, dr Karol Krajewski Instytut Ochrony Środowiska 
 
	14:00 - Konferencja prasowa 
 
	14:30 - Prezentacja i degustacja potraw Karczmy Widokowej Szymkówka 
 
	15:30 - uroczyste otwarcie VIII Europejskich Targów Produktów Regionalnych - Górna Rówień Krupowa
  					
 
 
 |