10 sierpnia 2014
DZIEŃ GÓRALSKI – Festiwal Oscypka
11:00 - Otwarcie terenu Targów
12:00 - Kampania : Trzy Znaki Smaku
13:00 - „Na Bartusiową Nutę” – Konkurs Instrumentalistów i Kapel Góralskich
14.00 - Warsztaty kulinarne
14:00 - Warsztaty artystyczne twórców ludowych
15:00 - Różne Smaki Kuchni Regionalnej – Karczma Burniawa – pokazy kulinarne
15:30 - Koncert Zespołu Regionalnego „Mali Witowianie”
15.00 - Parada Bacowska ulicami miasta spod „Księżówki” na Dolną Rówień Krupową
16:00 - Oficjalne otwarcie V ETPR
16.00 - Festiwal Oscypka i Serów Wszelakich
16:30 - Konkurs na Najlepszy Oscypek
18:00 - Ogłoszenie zwycięzcy Konkursu na Najlepszy Oscypek
18:30 - Ogłoszenie wyników Konkursu „Na Bartusiową Nutę”
20.00 - Koncert MROZU z zespołem
11 sierpnia 2014
DZIEŃ FRANCUSKI
11:00 - Otwarcie terenu Targów
12:00 - Kampania : Trzy Znaki Smaku
12:00 - Seminarium: Prezentacja projektu włoskiego WIGWAM -
„La VIA di KAROL” prezentują: Avelio Marini, Adam Kitkowski
Warsztaty na temat turystyki religijnej regionu VENETO – prezentuje Alessandro Martin połączone z degustacją produktów regionalnych z Regionu Veneto
13:15 - Występ Zespołu Regionalnego „Małe Bartusie”
14:00 - Różne Smaki Kuchni Regionalnej – Karczma Burniawa – pokazy kulinarne
14:00 - Warsztaty artystyczne twórców ludowych
14:15 - Występ Zespołu Regionalnego „Mali Wirychowianie”
16:00 - Występ Zespołu Regionalnego „Polany”
16:30 - Prezentacja francuskich produktów regionalnych
18:00 - Występ włoskiego zespołu „Marruca Blues”
20:00 - Koncert zespołu TURNIOKI
12 sierpnia 2014
DZIEŃ POWIATU POZNAŃSKIEGO
„Z Kórnika w Tatry, hrabia Władysław Zamoyski”
11:00 - Otwarcie terenu Targów
11:00 - Smaki Podhala – prezentacja Tatrzańskiej Izby Gospodarczej - Stowarzyszenie Rozwoju Podtatrza
12:00 - Kampania: Trzy Znaki Smaku
12:00 - Prezentacja Powiatu Poznańskiego
-„Górale tatrzańscy na przykładzie Sabały, Bartusia Obrochty i Klimka Bachledy” Adam Kitkowski
13:00 - Słowo o gwarze poznańskiej
-Fragment audycji „Blubry Starego Marycha”
-Piosenki „Kapeli zza winkla”
14:00 - Warsztaty artystyczne twórców ludowych
14:00 - Konkurs gwary poznańskiej
15:00 - O produktach zastrzeżonych dla Wielkopolski
-Wuja Ceśku Stanisława Strugarka (cd)
16:00 - Piosenki „Kapeli zza winkla”
16:00 - Różne Smaki Kuchni Regionalnej – Smaki Podhala – Kuchnia REMO
17:00 - Prezentacja kuchni Pyrlandi, „Blubry Starego Marycha”
17:00 - Występ Zespołu Regionalnego „Białodunajcanie”
20:00 - Koncert zespołu MESAJAH
13 sierpnia 2014
DZIEŃ WŁOSKI
11:00 - Otwarcie terenu Targów
12:00 - Seminarium : „Tradycyjne sery z Toskanii”
12:00 - Kampania Trzy Znaki Smaku
13:00 - Włoski pokaz kulinarny, warsztaty kulinarne
13:15 - Występ zespołu włoskiego „Marruca Blues”
14:00 - Pokaz serowarniczy - Toskania
15:00 - Warsztaty artystyczne włoskich twórców ludowych
15:00 - Występ Zespołu Regionalnego „ Mali Holni”
15:30 - Prezentacja włoskich produktów regionalnych
17:00 - Występ Zespołu Regionalnego „Polaniorze”
18.00 - Koncert włoskiego zespołu – „Marruca Blues”
20:00 - Koncert zespołu THE CUTS
14 sierpnia 2014
DZIEŃ SŁOWACKI
Dzień z Małopolską Siecią Lokalnych Grup Działania
11:00 - Otwarcie terenu Targów
12:00 - Seminarium: „Cele, metodologia i formy działalności Lokalnej Grupy Działania”
12.00 - Kampania Trzy Znaki Smaku
12:30 - Prezentacje w formie warsztatów kulinarnych
-Słowacka Lokalna Grupa Działania
-Małopolska Sieć Lokalnych Grup Działania
-Podhalańska Lokalna Grupa Działania
13:15 - Występ Zespołu Regionalnego „Zawaternik”
14:00 - Warsztaty artystyczne twórców ludowych
16.15 - Występ Zespołu Regionalnego „Orlynta”
17:00 - Konkurs na Najlepszy Produkt Europejskich Targów Produktów Regionalnych
18:30 - Ogłoszenie wyników Konkursu na Najlepszy Produkt Europejskich Targów Produktów Regionalnych
20:00 - Koncert zespołu „VINTAGE”
15 sierpnia 2014
DZIEŃ RUMUŃSKI
11:00 - Otwarcie terenu Targów
12:00 - Kampania : Trzy Znaki Smaku
12.00 - Seminarium: „Produkty regionalne w aspekcie kultury”
12:30 - Występ Zespołu Regionalnego z Brzeska - „Porębianie”
14:00 - Kampania: Zasmakuj w Małopolsce
14:15 - Występ Zespołu Regionalnego im. Klimka Bachledy i „Małe Klimki”
14:00 - Warsztaty artystyczne twórców ludowych
15:00 - Występ Zespołu Regionalnego „Mali Dzianiszanie”
16:00 - Występ Zespołu Pieśni i Tańca „Porębianie”
17:00 - Występ Zespołu Regionalnego im. Bartusia Obrochty
18.00 - Występ zespołu „Muzyka Trzech Kultur”
20:00 - Występ zespołu „Latające Talerze”
16 sierpnia 2014
DZIEŃ POWIATU JĘDRZEJOWSKIEGO
11:00 - Otwarcie terenu Targów
12:00 - Kampania Trzy Znaki Smaku
12:00 - Seminarium: „Promocja regionu Jędrzejowskiego”
12:00 - Pokazy kowalstwa artystycznego
12:00 - Prezentacje Powiatu Jędrzejowskiego - Stoiska Kół Gospodyń Wiejskich z gmin Oksa i Sędziszów z regionalnymi potrawami, Stoiska lokalnych twórców, Stoiska LGD „Ziemia Jędrzejowska-Gryf”, LGR „Jędrzejowska Ryba”, Kuchnia Polowa „U Kasi”
12:30 - Występ Zespołu Śpiewaczy „Korytniczanki” z Korytnicy w gminie Sobków
13:30 - Występ Kapeli Czesława Wojsława z Jędrzejowa
14:00 - Warsztaty artystyczne twórców ludowych
14:30 - Występ Zespołu Pieśni i Tańca Domu Kultury w Małogoszczu
15:00 - Pokaz włoskiej kuchni regionalnej
15:30 - Występ artysty plastyka Zbigniewa Kasprzaka – rysowanie na scenie i gawęda o ziemi jędrzejowskiej
16:30 - Występ Zespołu Śpiewaczy „Korytniczanki”
18.00 - Koncert Orkiestry Jerzego Sobeńko z udziałem polskich artystów wykonujących muzykę francuską: Halina Masiuk, Zbigniew Tatar, Łukasz Samburski, Barbara Gąsienica
20:00 - Koncert zespołu TABU
17 sierpnia 2014
DZIEŃ KARPACKI
11:00 - Otwarcie terenu dla odwiedzających
12:00 - Kampania Trzy Znaki Smaku
12:00 - Seminarium: „Społeczne problemy i cechy wspólne ludzi Karpat”
12:00 - Święto Bryndzy
12:00 - Pokazy kowalstwa artystycznego
13.15 - Występ Zespołu Regionalnego „Zornica”
14:00 - Warsztaty artystyczne twórców ludowych – Powiat Brzeski
14:30 - Występ Zespołu Regionalnego „Małe Harnasie”
16:00 - Występ Zespołu Regionalnego „Mali Białczanie”
16:00 - Pokaz kuchni regionalnych
18.00 - Koncert zespołu KARCZMARZE
20.00 - Koncert zespołu „Chrząszcze”