Kiedyś było to prawdziwe schronisko z prawdziwym ( takim jak w Starej Roztoce) klimatem. tak od 17 gdy zgielkliwi wycieczkowicze zbiegli na kolację do zakopca. a teraz? szkoda pisać. Dzierzawca nastawił si ena zyskiz bufetu, ogranicza miejsca noclegowe, dla turystów jest niegrzeczny. Traktuje schronisko jak swoją własnośc a PTTK na to pozwala. może ktoś się w końcu puknie w łepetynę i przypomni sobie, że w srodku Tatr, w Parku mają być schroniska dla turystów wędrujących z plecakami, szukających noclegu i schronienia. Na hotele i pensjonaty miejsce jest gdzie indziej. dobrze by było, gdyby to zrozumiał oddział PTTK w Nowym Targi i dzierżawcy schronisc w Murowańcy i właśnie na Ornaku ( ci najbardzierj nieprrzyjemni i aroganccy) ale się rozpisałem i to o czym? marzenia ściętej głowy :-( . Choplera, ale to dlatego, ze pamiętam czasy, kiedy było inaczej. NORMALNIE!!!
Przepiękna sceneria. Widok jak z baśni. Aż nie chce się wierzyć, że takie miejsca istnieją w rzeczywistości. A ja patrzę przecierz tylko na płaską fotografię, cóż bym dopiero powiedział stojąc na miejscu fotografa ? Tatry znam niewiele, ale jak każdego miłośnika gór oczarowały mnie.
Myślę Rolf, że PTTK przez swoją politykę fiskalną wobec dzierżawców schronisk, samo doprowadza je do turystycznej degradacji. Przykładem było schronisko na Hali Łabowskiej w Jaworzynie Krynickiej, gdzie dzierżawcy nie wytrzymywali obciążeń i zmieniali się niczym liście na drzewach. Żal serce ściskał. Jeśli na bigosie czy jajecznicy z herbatą można tyle samo zarobić, co na noclegu turyty, to odpowiedź narzuca się sama. Chyba, że dzierżawca to prawdziwy społecznik, ale o takich to coraz trudniej. Moda na takich, niestety, już przeminęła. Pozdrawiam.
Ale ta mała zadra, która tkwi gdzieś... , niewidoczna dla oka, nie jest w stanie przyćmić piękna tego miejsca, nie mówiąc już o całej dolinie. Panowie są w tej lepszej sytuacji, że mogą jeszcze do tego dołożyć dobre wspomnienia.
Serwis z-ne.pl używa niezbędnych cookies do działania strony. Analityczne (Google Analytics) i reklamowe (sieć OpenX) włączamy tylko po Twojej zgodzie. Szczegóły: polityka cookies i polityka prywatności.
Baśniowa sceneria
Re: Baśniowa sceneria
Re: Baśniowa sceneria