JLG - nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Cytuję wycinek artykułu który komentujesz : "Korki powstają także na szlaku prowadzącym do Wodospadu Siklawica w Dolinie Strążyskiej." - nie widzę w nim jakiegoś rażącego błędu, więc niepotrzebnie się czepiasz.
JLG-dobrze, że krytyki nie wzięłaś sobie za mocno do serca, o czym świadczy Twój kolejny, zachęcający wpis o Luboniu i Gorcach.
Na forum działają puryści językowi, którzy nie darują żadnemu przekrętowi. I całe szczście, bo i tu, tak jak i wszędzie, szerzy się niechlujstwo językowe. Piszemy anonimowo do nieznanych odbiorców, to i byle jak!!!Pomieszanie Siklawy z Siklawicą to drobiazg w porównaniu z innymi upartymi bykami, np. Dol. Starobociańska lub Starobrociańska, Pol. Rusionowa, Hala Gonsiennicowa, wTwoim wpisie też zaistniała nieznana w Tatrach Dol. Strążyńska, Butorowy Wierch wygrywa z poprawnym Butorowskim Wierchem itp. Czekamy na dalsze Twoje posty!Pozdrawiam.
waclawhetman - dziękuję za uwagi odnośnie moich "wpadek' językowych - nawet się uśmiałam. Krytyką nie przejmuję się, szkoda zdrowia. A błędy? No, cóż. Może stąd, że ostatnio wędrowałam se po Gorcach i Beskidach po 12 godzin przez 8 dni w słońcu się pławiąc i pasąc oczy widokami, a .... może dlatego, że jestem bardziej niedoskonała niż inni.
Pozdrawiam serdecznie.
spoko, nobody perfect, a Butorowski inaczej zwany Butorowym. To poprawianie, to nie jest złośliwość, WSZYSTKIM zdarzają się jakieś błędy w nazewnictwie.:-)
Serwis z-ne.pl używa niezbędnych cookies do działania strony. Analityczne (Google Analytics) i reklamowe (sieć OpenX) włączamy tylko po Twojej zgodzie. Szczegóły: polityka cookies i polityka prywatności.
Na forum działają puryści językowi, którzy nie darują żadnemu przekrętowi. I całe szczście, bo i tu, tak jak i wszędzie, szerzy się niechlujstwo językowe. Piszemy anonimowo do nieznanych odbiorców, to i byle jak!!!Pomieszanie Siklawy z Siklawicą to drobiazg w porównaniu z innymi upartymi bykami, np. Dol. Starobociańska lub Starobrociańska, Pol. Rusionowa, Hala Gonsiennicowa, wTwoim wpisie też zaistniała nieznana w Tatrach Dol. Strążyńska, Butorowy Wierch wygrywa z poprawnym Butorowskim Wierchem itp. Czekamy na dalsze Twoje posty!Pozdrawiam.
Pozdrawiam serdecznie.