E-mail Hasło
» Załóż konto
» Zapomniałem hasła
Nowiny
 Przegląd prasy i nowin
   Zakopane
   Tatry
   Podhale
   Kultura
   Narty
Felietony
Opowiadania
Multimedia
Gastronomia
Fotoreportaże
Dziennikarze PPWSZ
Kalendarz imprez
Pogoda/kamery
Ogłoszenia
Forum dyskusyjne
Redakcja
 Reklama
Zakopane, Tatry, Podhale
E-mail
Hasło
» Załóż konto
» Zapomniałem hasła
Zakopane
 nawigacja:  Z-ne.pl » Portal Zakopiański

Podhale
Poznaliśmy mistrzów łowienia i przyrządzenia pstrągów!
 dodano: 12 Lipca 2017

Za nami XVI "Dzień Pstrąga", podczas którego kucharze i wędkarze rywalizowali o tytuły najlepszych specjalistów od tej herbowej ryby Białego Dunajca. W tym roku najsmaczniejszą i najpiękniej podaną potrawę (drugi raz z rzędu!) przygotował białodunajczanin Marek Szandor, najdłuższego pstrąga (mierzącego 53 cm) złowił Krzysztof Kowalski ze Sromowiec, a najobfitszym połowem i I miejscem w zawodach wędkarskich pochwalić się może Andrzej Łukaszczyk z Zakopanego . Dla zwycięzców, uczestników i setek widzów zagrali znakomici artyści: Anna Malacina-Karpiel i „Holeviaters”, Martyna Kasprzycka z zespołem, Bartosz Czamański, kapela Piotra Polaka oraz uczniowie szkółki muzykanckiej działającej przy Gminnym Ośrodku Kultury w Białym Dunajcu. Ponadto na scenie zaprezentowały się dwie grupy taneczne: „Ramonak” i „Fantaziery” z Białorusi oraz Zespół Regionalny „Mali Holni” z Sierockiego. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z naszej imprezy.


Biały Dunajec, 8 lipca 2017 r.
 
Protokół posiedzenia jury
Konkursu na Najlepszą Potrawę z Pstrąga
XVI Dzień Pstrąga Biały Dunajec 2017
 
Jury Konkursu na Najlepsza Potrawę z Pstrąga
 
jury degustacyjne:
 
Andrzej Jacek Nowak - Wójt Gminy Biały Dunajec
Anna Mędlińska - Redaktor Naczelna pism "Sielskie Życie" i "Sielska Kuchnia"
Agata Bentkowska - Prezes Związku Podhalan Oddział w Białym Dunajcu Bartłomiej Kudasik - dyrektor Gminnego Ośrodka Kultury w Białym Dunajcu
 
jury profesjonalne:
 
Sylwester Lis - szef kuchni kompleksu Bukovina, przewodniczący jury
Jan Wojtanek - szef kuchni Karczmy "Po Zbóju"
 
po obejrzeniu i degustacji potraw z pstrąga przygotowanych przez startujące ekipy postanowiło przyznać następujące nagrody:
 
  1. miejsce i 1500 zł
Pensjonat Szandor" - Biały Dunajec
 
  1. miejsce i 900 zł
Gospodarstwo Rybackie - Lipnica Wielka
Olga Omastova z Popradu
 
  1. miejsce i 600 zł
Zespół "Biołodunajcanie
 
oraz wyróżnienia:
OSP Biały Dunajec
NABOO - Zakopane
Mateusz Jajek - Biały Dunajec
 










«« Powrót do listy wiadomości


 Zapisz w schowku     Drukuj       Zgłoś błąd    1282





Jeżeli znalazłeś/aś błąd, nieaktualną informację lub posiadasz materiały (teksty, zdjęcia, nagrania...), które mogą rozszerzyć zawartość tej strony i możesz je udostępnić - KLIKNIJ TU »»

ZAKOPIAŃSKI PORTAL INTERNETOWY Copyright © MATinternet s.c. - ZAKOPANE 1999-2024